Leenders Badkamers
Leenders Badkamers
Dr. Nolenslaan 149
6136 GM Sittard
046 458 1051 - info@leenders-badkamers.nl
Aangesloten bij
zo richt je een natuurlijke badkamer in - zo richt je een natuurlijke badkamer in

Zo richt je een natuurlijke badkamer in 

Toe aan een natuurlijke badkamer waar je gelijk tot rust komt? Lees dit blog voor 7 handige tips. Zo kom je erachter welke producten en materialen niet mogen ontbreken in jouw persoonlijke oase van rust. Van een duurzame regendouche tot een sieraspergeplant: ontdek het allemaal!

Natuurlijke sfeer in de badkamer

Wat kenmerkt een natuurlijke sfeer? Ten eerste rust en ruimte. Dat begint met een opgeruimde badkamer met zo min mogelijk onnodige spullen. Natuurlijk licht en rustige kleuren zijn de perfecte basis voor je badkamer. Etherische oliën of geurstokjes helpen natuurlijk ook om je zintuigen te prikkelen en je thuis te voelen in de badkamer. 

zo richt je een natuurlijke badkamer in - 1 en 2 natuurlijke sfeer en tegels
zo richt je een natuurlijke badkamer in - 1 en 2 natuurlijke sfeer en tegels

Net echt: keramische tegels in natuurprint

Tegels vormen een belangrijk onderdeel van je badkamer. Vloer- en wandtegels van hout, marmer, beton en natuursteen passen perfect bij een natuurlijke badkamer. Hout is niet altijd geschikt voor vochtige ruimtes, maar keramische tegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar met natuurgetrouwe prints. Zelfs de nerven en knoesten van onze houtlook tegels zijn voelbaar!

Verantwoord genieten van water

In de badkamer genieten we elke dag van water. En zeg nou eerlijk: is een regendouche niet het ultieme product voor een natuurlijke badkamer? Om moeder natuur een handje te helpen heeft Xenz de Upfall Shower ontwikkeld. Een regendouche die dankzij een slim recyclesysteem 80% minder water verbruikt, terwijl je daar eigenlijk niets van merkt. Ook een waterbesparende toiletspoeling behoort tot de duurzame mogelijkheden. Zo geniet je zonder schuldgevoel van de verfrissende kracht van water. 

zo richt je een natuurlijke badkamer in - Duurzaam genieten van water en planten
zo richt je een natuurlijke badkamer in - Duurzaam genieten van water en planten

Planten in de badkamer

Haal de natuur letterlijk in huis met planten die geschikt zijn voor de badkamer. Denk aan aloë vera of een (krul)varen. Goed voor de gezellige sfeer en het zuurstofgehalte! In een grote badkamer is het mooi om een botanisch hoekje te maken met verschillende planten bij elkaar. Wissel hierbij af met planten op de grond en op verhogingen, zoals een mooi krukje of plantenstandaard. In een kleinere badkamer bespaar je ruimte met een mooie hangplant, zoals de vrolijke sierasperge.

Kies voor 100% eikenhout

In de badkamer denk je misschien niet gelijk aan hout, maar toch zijn er geschikte meubels van 100% eikenhout. Forzalaqua heeft prachtige exemplaren in het assortiment, die gemaakt zijn van verantwoord gekapt eikenhout. Zo’n meubel is prachtig in combinatie met natuurstenen opbouwkommen. Ook Looox heeft een speciale collectie met planken, kastjes en andere producten van massief hout.

zo richt je een natuurlijke badkamer in - hout en natuurlijke accessoires
zo richt je een natuurlijke badkamer in - hout en natuurlijke accessoires

Natuurlijke accessoires

Je natuurlijke badkamer is pas echt compleet met mooie accessoires. Je ligbad kun je bijvoorbeeld voorzien van een houten badplank. Linnen handdoeken, een wasmand van zeegras en een mooi kleed doen het ook goed in de natuurlijke badkamer. In het Mix & Match assortiment van Baden+ vind je prachtige accessoires in lichte tinten en robuuste materialen. Zo maak je jouw natuurlijke paleisje compleet.

Het ontwerp van je natuurlijke badkamer

Het slim inrichten van je natuurlijke badkamer vraagt om vakkennis. Onze badkamerspecialist luistert graag naar je wensen en bekijkt wat er mogelijk is voor je badkamer. Zo ben je verzekerd van een uniek ontwerp, waarbij alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak. Natuurlijk kun je ook eerst zelf aan de slag met onze gratis 3D-ontwerptool

zo richt je een natuurlijke badkamer in - het ontwerp van je natuurlijke badkamer
Deel dit artikel
Gerelateerde blogs
 

Scandinavische woonstijl in de badkamer

Als ze ergens goed zijn in het stijlen met een minimalistische sfeer, dan is het wel bij onze Noorderburen

Lees meer
 

Ontdek dé 6 badkamertrends van 2020

Dit jaar wordt de badkamer een echte leefruimte, met een verrassende look. Ontdek de top 6 badkamertrends!

Lees meer
 

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten.

Lees meer
zo richt je een natuurlijke badkamer in - Reviewblok
zo richt je een natuurlijke badkamer in - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties